Vild Gulerod (Daucus Carota) Queen Anne´s Lace ( Nordjyske vilde frø)

DKK 18,00

Vild Gulerod (Daucus Carota) Queen Anne’s Lace (Nordjyske vilde frø)

(God til især svirrefluer og vilde bier)

To-årig

En flot skærmplante som kan skifte i flere lyserøde og vilolette nuancer. Vild gulerod er selvfølgelig en plante med pælerod, derfor bør den sås et sted hvor der er plads til rødderne. Den er utroligt flot sammen med andre blomster, som feks. katost og opium valmuen. Men også sammen med flere vilde blomster i et blomsterhjørne i haven eller hvis du har mulighed for at etablere en høj eller en stribe med mange andre blomster i en blanding.

1 pose med ca. 400 frø koster 18,-

19 på lager

Beskrivelse

Vild Gulerod (Daucus Carota) Queen Anne’s Lace (Nordjyske vilde frø)

(God til især svirrefluer og vilde bier)

(To-årig)

En flot skærmplante som kan skifte fra hvidt over i flere lyserøde og vilolette nuancer. Vild gulerod er selvfølgelig en plante med pælerod, derfor bør den sås et sted hvor der er plads til rødderne. Den er utroligt flot sammen med andre blomster, som feks. katost og opium valmuen. Men også sammen med flere vilde blomster i et blomsterhjørne i haven eller hvis du har mulighed for at etablere en høj eller en stribe med mange andre blomster i en blanding. (Vælg andre hvide, rosa og evt. gule blomster)

I naturen vokser den ofte på klitter, i vejkante, græsenge og vejpladser som står uplejede og især der hvor man ikke sprøjter mod ukrudt.

Når blomsterne er afblomstret bøjer de ydre blade sig sammen til de danner en nærmest rund kugle hvor frøene ligger inde i midten. Skærmene står i blomst i meget lang tid og afblomstrer først sent på sommeren

Blomstrer fra juli og resten af sommeren.

Vild gulerod er flot i buketter og især sammen med mange andre typer af blomster, da den ligner kniplinger og er så lette og luftige i forhold til andre stauder. Kig på skærmen  og ind i midten, der sidder der en lille lyserød prik. Den purpurrøde prik siges at symbolisere at den danskfødte dronning Anne stak sig på en nål og dryppede en enkelt dråbe blod på sytøjet.

Vild gulerod er toårig – og det betyder at den første år kun dukker op som en lille plante og blomstrer først året efter.  Men har den først etableret sig, drysser den selv lidt frø, sådan at du har planten på stedet i en hel del år fremover. Bliver du træt af at du har for mange planter, er de nemme at rive op.

Vild gulerod trives både på tør og mager jord og på et mere muldet voksested.

Så gerne sidst på sommeren, hvor den naturligt selv ville smide frøene. Find en plads i fuld sol eller vandrende skygge, der trives den bedst.

Sår du i forår eller sommer. vil den første blomstre næste sommer.

Pris: 18,-

En pose indeholder ca. 400 frø.

 

 

Yderligere information

Vægt 0.002 kg

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Vild Gulerod (Daucus Carota) Queen Anne´s Lace ( Nordjyske vilde frø)”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.Økologiske Grøntsagsfrø Fra Bingenheim