Stokrose “Nigra”

kr. 12,00

STOKROSE “NIGRA” eller Mørkerød

En meget flot Stokrose i en dramatisk farve efter at vores stokrose har været næsten sort i mange år, blev den mørkerød i 2022. Den blomstrer i en lang periode og kan blive helt optil 3 meter høj, endda nogen gange mere. Den kan sås hele året, og gerne i efteråret da den så får et lille forspring tidligt på året.

Stokroser er ikke kræsne planter. Du kan så dem de fleste steder dog trives de bedst opad en husmur eller hegn, hvor de er nemme at binde op og hvor solen brager ned på dem. Selv om de tåler tør jord og varme, skal man vande dem i meget varme perioder, ellers risikerer de at få rust.

Poserne indeholder ca. 100 frø

Pris:12,- pr. pose.

 

 

 

 

 

8 på lager

Kategorier: ,

Beskrivelse

Stokrose Nigra eller meget Mørkerød

Som navnet siger så er dette en Stokrose som er så mørk at vi må kalde den sort. Stokroser findes i nærmest alle farver fra de sarteste pasteller og til som denne her næsten helt sort. I sommeren 2022 var stokrosen mere mørkerød end den var sort. ( se også de andra farver andet sted på siden)

Min søde mor kæmpede i flere år for at få stokroser til at gro opad væggen på den landejendom vi boede i da jeg var barn. Det lykkedes hende aldrig, og jeg ved ikke hvorfor da det er af de nemmeste planter at få til at gro. Den vil dog gerne stå i fuld sol og dermed også i en tør jord. Man skal dog huske at give planterne godt med vand i en lang varmeperiode, ellers kan bladene nemt blive angrebet af rust.

Da Stokroser kan blive flere meter høje, så er det ikke så underligt at vi tit sår dem langs en væg, hvor man nemt kan binde dem op, hvis det bliver nødvendigt.

Stokroser blomstrer nedefra og op. Da de sidste blomster sidder helt oppe i toppen af en ellers tom stængel, så kan de godt se lidt sjove ud. Stokroser har også det fælles med Katost, at de blomstrer meget længe, ofte helt indtil frosten endeligt tager livet af den.

Man kan så Stokroser hele året runt, men fortrinsvis i efterår og tidligt forår. Stokroser er en toårig plante, der det første år danner en roset af blade og blomstrer først andetåret. Hvis du har dine stokroser stående det samme sted i flere år, vil det virke som om det er en staude, da den oftest selv smider en ny omgang frø i efteråret. De høje planter kan også klippes ned og kan derefter også begynde på en ny blomstring.

Ca. 100 frø i en pose.

Pris: 12,-

Porto bliver lagt til når du kommer til kassen.
Breve under 100 g koster 25,- (portopris Post Nord) Leveringstid ca. 5 hverdage.
Vejer din bestilling over 100 g bliver den sendt med DAO som koster 50,-, forventet leveringstid ca. 2-4 dage.

 

 

Yderligere information

Vægt 0,005 kg

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Stokrose “Nigra””

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *Økologiske Grøntsagsfrø Fra Bingenheim