Havrerod “Salsify” (Økologiske Demeter frø)

kr. 12,00

Havrerod “Salisfy” 

(Tragopogon porrifolius) Økologiske/Demeterfrø

Havrerod er meget gammel og næsten helt glemt rodfrugt. Havrerod er en to-årig plante med en sød og aromatisk smag. I England bliver den f.eks. kaldes Vegetable Oyster. Desuden pynter den i haven med flotte mørklilla blomster. Så i godt dybdebehandlet jord, gerne i højbede.

Posen indeholder: 38 frø

Pris: 12,-

 

4 på lager

Beskrivelse

Havrerod “Salisfy” 

(Tragopogon porrifolius) Økologiske/Demeterfrø

Havrerod er meget gammel og næsten helt glemt rodfrugt. Havrerod er en to-årig plante med en sød og aromatisk smag. I England bliver den f.eks. kaldes Vegetable Oyster.
Havreroden minder meget om Sort-rødder som den er i familje med, men smagen er ret forskellig. De er nemme at kende fra hinanden da havreroden er lysgullig og sortrødderne er nærmest sorte. Blomsterne er gul på sortrødderne og havrerodens blomster er flotte violetblå.

I Sverige fandt et medlem af den svenske frøsamlerforening nogle rødder på Gotland hvor de vokser vildt. De kan findes vildt voksende også Danmark og resten af Europa.
Man mener at den stammer fra Middelhavsområdet.

Havrerod skal du så tidligt. Man sår lige så snart frosten har forladt jorden på et sted med god gennemarbejdet jord, da rødderne har en lang udviklingstid og for at de ikke skal få mange forgreninger, er det vigtigt at de nemt kan gro i dybden uden problemer. Det er godt at så dem i højbede som er minimum har en dybde på 30 cm men gerne mere.

Så udenfor: fra ca.marts/ april når jorden er frostfri.
Sådybde: ca. 2 cm
Spiretid: 6-15 dage
Planteafstand: 10-15 cm
Rækkeafstand: 40 cm
Høstes fra: oktober – marts.

Havrerod er en af de få rødder der kan tåle en del frost og kan derfor anbefales netop til skovhaver. Faktisk får rødderne en bedre smag af en smule frost. Havrerod har lancetformede blade på ret stive stilke og kan blive ca. en meter høje. De pynter flot med sine mørkviolette blomster.

Posen indeholder: 38 frø

Pris: 12,-

 

Yderligere information

Vægt 0,002 kg

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Havrerod “Salsify” (Økologiske Demeter frø)”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *Økologiske Grøntsagsfrø Fra Bingenheim