Okseøje (Leucanthemum vulgare) Oxeye Daisy

DKK 18,00

Okseøje (Præstekrave eller Marguerit)(Leucanthemum vulgare) Oxeye Daisy

Vokser i vejkanter, engarealer, skovlysninger og brakområder. Blomsten ligner meget de to andre arter af vilde præstekraver der er dog forskel på bladene og voksemåden.

Hvid Okseøje (Vild Margerit) vokser opret med takkede, ovale blade. Blomsten har temmelig stive stængler og er derfor også nem at tage ind i buketter som holder længe i en vase. Den er nem at så og have sammen med andre stauder og sommerblomster i en have.

Flerårig, så den gerne inde til udplantning eller direkte på voksestedet fra maj af når frosten er gået af jorden. Spirer på ca. 14 dage.

Posen indeholder : min. 500 frø

Pris 18,-

 

7 på lager

Beskrivelse

Okseøje (Præstekrave eller Marguerit)(Leucanthemum vulgare) Oxeye Daisy

OBS. Okseøje har flere latinske navne og kan være svær at bestemme pga af navnene.

Vokser i vejkanter, engarealer, skovlysninger og brakområder. Blomsten ligner meget de to andre arter af vilde præstekraver der er dog forskel på bladene og voksemåden.

Hvid Okseøje (Vild Margerit) vokser opret med takkede, ovale blade. Blomsten har temmelig stive stængler og er derfor også nem at tage ind i buketter som holder længe i en vase. Den er nem at så og have sammen med andre stauder og sommerblomster i haven.

Den anses som meget almindelig, dog ses den efter hånden sjældent i grøftekanter og i kanten af marker, hvor den før var meget almindelig.

Chrysanthemum (Chrysanthemum leucanthemum) som den også kaldes, er en flerårig plante, der kan blive  50-80 cm høj. Karakteristisk for denne plante er store blomsthoveder bestående af hvide blomster med den  gule skive i midten.

Den blomstrer fra juni til august.

Frø bør sås i maj eller juni. Du kan også så inde tidligere og plante ud. Vil du have mange i en række er det selvfølgelig nemmere at så direkte. Frøene spirer hurtigt på ca. 14 dage ved 15-18 ° C . Frøplanter kan udplantes fra juni til september med en afstand på ca. 30 x 30 cm mellem planterne. Planterne vil først blomstre året efter.

Placer blomsterne et solrigt sted, der trives den bedst. Den kan dog nemt gro mange andre steder og i al slags jordtyper.

Okseøje er flerårig, dvs har den først etableret sig, så har du den i mange år og planten breder sig til små øer.

Posen indeholder min. 500 frø

Pris: 18,-

 

Yderligere information

Vægt 0.001 kg

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Okseøje (Leucanthemum vulgare) Oxeye Daisy”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *