Almindelig Aftenstjerne (Hesperis Matronalis) NY PRIS, NY PRIS, Nu kun 12,.

kr. 12,00

NY PRIS, NY PRIS, NY PRIS, NY PRIS, Nu kun 12,- NY PRIS, NY PRIS, NY PRIS.

Almindelig Aftenstjerne (Hesperis Matronalis) 

En flot pinkfarvet og statelig blomst som blomstrer stort set hele sommeren men mest i juni-juli. Den trives i al slags jord og kan overleve stiv vestenvind i det jyske. Aftenstjerne er en toårig sommerblomst. Den stammer fra Kaukasus men er bragt til Danmark for lang tid siden og betragtes som en god sommerblomst til pynt i haven, Den tiltrækker mange insekter og der er  endda sommerfugle som lægger sine æg på planten.

1 portion frø: mindst 200 frø

Pris: 12,-

 

3 på lager

Kategorier: ,

Beskrivelse

NY PRIS, NY PRIS, NY PRIS, NY PRIS,  Nu kun 12,- NY PRIS, NY PRIS.

Almindelig Aftenstjerne (Hesperis Matronalis) 

En flot pinkfarvet og statelig blomst som blomstrer stort set hele sommeren men mest i juni-juli. Den trives i al slags jord og kan overleve stiv vestenvind i det jyske. Aftenstjerne er ikke en vild hjemmehørende plante. Den stammer fra Kaukasus men er bragt til Danmark for lang tid siden og betragtes som en god sommerblomst til pynt i haven, Den tiltrækker mange insekter og som jeg beskriver nedenfor, der er endda sommerfugle der lægger sine æg på planten.

Den blev sået sammen med andre blomsterfrø i en blanding og jeg anede ikke hvilken blomst det var. På sensommeren opdagede jeg at “Aurora” sommerfuglen havde lagt sine æg/larver på planterne og næsten samtlige blomster have en larve som spiste sig igennem de nydannede skulper med frø. Aurora sommerfuglen er kendt for at lægge sine æg på Løg- og Engkarse som begge danner frøskulper på samme måde, da vi har alle tre blomster i haven og vi tidligere på sommeren havde set mange larver på de andre blomster, var glæden stor over at der er endnu en blomst til Aurora.

Aftenstjernen er en flot og høj plante med ret stive stilke. Den er også kendt som en gammeldavs haveplante som er fin sammen med andre lidt “staudehaveplanter” og kan stå i baggrunden af bedet da den kan blive 1,5 meter høj.

Så den i forår eller sensommer, hvor jorden er lettere fugtig, så spirer frøene hurtigere.

Almindelig Aftenstjerne er toårig, så man ser ingen blomster det første år, men der dannes en kraftig bladtue i løbet af sommeren eller efteråret. Den gror til en høj plante som begynder at blomstre sidst i maj i andet året.

Det er nemt at samle frø  og så den igen i september måned.

1 portion frø: Mindst 200 frø

Pris: 12,-

Porto bliver lagt til når du kommer til kassen.
Breve under 100 g koster 25,- (portopris Post Nord) Leveringstid ca. 5 hverdage.
Vejer din bestilling over 100 g bliver den sendt med DAO som koster 50,-, forventet leveringstid ca. 2-4 dage.

 

 

 

 

 

Yderligere information

Vægt 0,002 kg

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Almindelig Aftenstjerne (Hesperis Matronalis) NY PRIS, NY PRIS, Nu kun 12,.”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *Økologiske Grøntsagsfrø Fra Bingenheim