Kællingetand (Lotus corniculatus) Great Birdsfoot (sommerfugleplante)

DKK 18,00

Kællingetand (Lotus corniculatus) Great Birdsfoot (Sommerfugleplante)

Æglægningsplante for Alm. Blåfugl

Almindelig Kællingetand hører til ærteblomstfamilien, den vokser mere langs jorden end oprejst. Derfor er det nemt at have dem i bunden et sted hvor man vil have en blanding af vilde blomster. Lade dem krybe i bunden og hav de høje blomster med stive stængler til at gro i højden.

Levesteder

Almindelig Kællingetand, (sært navn) er hjemmehørende i den Danske Natur. I naturen vokser den på næringsfattige områder, klitter, braklagte steder, i vejkanter, heder og ( og på kommunale vejpladser). De blomstrer faktisk ganske længe fra midt på sommeren ca. juli til hen i september.

Sommerfugleplante

Planten er lidt af en magnet på insekter som alle er med til at bestøve den. Den ret sjældne sommerfugl “Alm. Blå fugl” er en af de mange insekter. Den smukke sommerfugle lægger sine æg på planten og suger en masse nektar af de mange gule blomster. Desuden er der flere “Bredpande arter” (en anden art sommerfugl) samt snudebiller er begejstrede for planten. Det samme gælder også for flere arter af humlebier og andre vilde bier, som har glæde af blomsternes nektar.

Landmændene bruger også kællingetand til at naturligt gødske jorden, især på de lidt tørre områder med sandet jord.

Man kan også finde flere forsk. blomsterblandinger hvor kællingetand er med i til bl.a. brug hjemme i haven

Posen indeholder ca: 10 g frø

Pris: 18,-

8 på lager

Beskrivelse

Kællingetand (Lotus corniculatus) Great Birdsfoot , Sommerfugleplante

Æglægningsplante for Alm. Blåfugl

OBS. Nu 10 gram frø i posen, dvs. MEGET mere end tidligere.

Almindelig Kællingetand hører til ærteblomstfamilien, den vokser mere langs jorden end oprejst. Derfor er det nemt at have dem i bunden et sted hvor man vil have en blanding af vilde blomster. Lade dem krybe i bunden og hav de høje blomster med stive stængler til at gro i højden.

Blomsterne er gule og frøstandene er smalle med strittende bælge. Hvis man vil høste frøene,  skal man gøre det på det rigtige tidspunkt ellers har bælgene rullet sig sammen og smidt frøene til alle sider.

Levesteder

Almindelig Kællingetand, er hjemmehørende i den Danske Natur. I naturen vokser den på næringsfattige områder, klitter, braklagte steder, i vejkanter, heder og på kommunale vejpladser. De blomstrer ganske længe fra midt på sommeren ca. juli til hen i september.

Alm. Kællingetand er ret almindelig i naturen, selv om den har været i tilbagegang i de sidste par år. Det skyldes at vi ikke har ret mange næringsfattige områder mere.

Da alm. kællingetand er en ærteblomst, gror den som mange andre planter i samme familie, ved at bruge de lange pælerødder til at samarbejde med bakterier (i de små rodknolde) til kvælstof. Dvs. enhver plante i ærteblomst familien, bruger naturens egne materialer til at fabrikere kvælstof. Derfor kan alm. kællingetand gro på meget næringsfattige områder. Planten bruger også den lange pælerod til at nå ned til vand, hvor andre planter må give op.

Sommerfugleplante

Planten er lidt af en magnet på insekter, som alle er med til at bestøve den. Den ikke så almindelige sommerfugl “Alm. Blå fugl” er en af de mange sommerfugle. Den smukke sommerfugl lægger sine æg på planten og suger en masse nektar af de mange gule blomster. Desuden er der flere “Bredpande arter” (en anden art sommerfugl) samt snudebiller som er begejstrede for planten. Det samme gælder også for flere arter af humlebier og andre vilde bier, som har glæde af blomsternes nektar.

Landmændene bruger også kællingetand som grøngødning.

Trives bedst i:  Tør, sandet og kalkrig jord. Alm. havejord/lerjord. (Obs. ren sand eller grus kræver at der er fugtigt under hele spireperioden, da den totale mangel på næring gør det vanskeligt at spire).

Så ude: ved ca. 15 grader, spirer på mindst 14 dage ofte lidt mere. Frøenes kan være for hård og give ekstra lang spiretid, derfor er det meget vigtigt at holde frø og såjord fugtig (ikke våd) de første par uger, for at sikre spiringen.

 

Posen indeholder ca:10 g frø

(OBS, 1000 frø vejer 1,26 g)

Pris: 18,-

 

 

Yderligere information

Vægt 0,010 kg

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Kællingetand (Lotus corniculatus) Great Birdsfoot (sommerfugleplante)”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.Økologiske Grøntsagsfrø Fra Bingenheim