Valdres topløg/bulbil (Allium sativum ophioscorodon) et år gamle, gratis.

ET ÅR GAMLE VALDRES TOPLØG, EN PORTION PR. KUNDE GRATIS.

Obs. dette er topløg/bulbiller som er fra sidste sæson. De er sorteret sådan at de tørre og åbenlyst for gamle er sorteret væk. Jeg giver ingen garanti for at der er en god spiring. Ved egen spiretest, var der en spiring på 50%.

 

Valdres topløg/bulbil (Allium sativum ophioscorodon)

Valdres er en “Marbled Purple Stripe” og alle topløg fra denne gruppe hvidløg får topløg/bulbiller i en mellem til stor størrelse.

 

Kategori:

Beskrivelse

ET ÅR GAMLE VALDRES TOPLØG GRATIS. KUN EN PORTION PR. KUNDE.

Valdres topløg/bulbiller fra sidste sæson, De er gratis og jeg giver kun en portion pr. kunde. Dårlige og alt for tørre løg er kasseret, sådan at dem der er tilbage er de bedste. Jeg giver ingen garanti for god spiring. Ved egen spiretest spirede  50 %.

Valdres topløg/bulbil (Allium sativum ophioscorodon)

Valdres er en “Marbled Purple Stripe”. De er en flot kvalitet, sådan som vi kender denne sorten.

Lageret er meget begrænset.

Alle hvidløg som hører til denne gruppe, får en stængel midt i løget og ude i spidsen dannes en kapsel som bliver fyldt med mindre yngelløg. Det er disse små løg vi kalder topløg eller bulbiller i resten af Skandinavien og i alle engelsk talende lande.

Hvad skal man med disse bulbiller? Man sætter dem i jorden precis på samme måde som man sætter hvidløgsfeddene. Det kan man gøre i efteråret fra oktober (i Danmark) og indtil frosten kommer, eller også venter man til foråret ca. marts til maj og sætter der. Det har vist sig at topløg af MPS sorterne bliver hurtigere større hvis de sættes i foråret.

Mindre topløg sættes med 2-3 cm mellemrum og dem der er på størrelse med en apelsinkerne til en mindre nød, dem sætter man med 5 cm mellemrum. Nogen synes det er meget, men der skal være plads til de små løg som topløgene bliver til.

 

 

Yderligere information

Vægt 0.025 kg

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Valdres topløg/bulbil (Allium sativum ophioscorodon) et år gamle, gratis.”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *