Udsolgt

Elefanthvidløgfed (Allium Ampeloprasum) 20/30 gram fed

DKK 15,00DKK 50,00

UDSALG! UDSALG! NU NYE NEDSATTE PRISER

Elefanthvidløgfed(Allium Ampeloprasum) 20/30 gram pr. fed.

Elefanthvidløg er nogle helt fantastiske og flotte løg

De hedder elefanthvidløg, men de hører til porrefamiljen. Løgene ligner forvoksede kæmpepurløg og de smager og lugter af hvidløg. De er dog ikke så kraftige i smagen som almindelige hvidløg, så hvis du er til den lidt milde side, så er elefanterne lige noget for dig.

Stænglen kan blive optil 2 mtr. høj. I toppen får det en løgblomst i lilla farve. Selve løget kan blive meget stort. Så stort at det kan veje over 300 gram, men for det meste bliver de ca. 100-200 gram med få og meget store fed.

(I år kan du købe 2 str. Den ene vejer 20/30 gram og den anden 40/50 gram)

Her kan du købe det fed der vejer 20/30 gram

Før pris pr. fed 30,- pr. stk.   NU pris pr. stk. 15,-

3 stk. fed pris Før: 80,– NU pris for 3 stk: 40,-

5 stk. fed pris Før:135,-   NU pris for 5 stk: 50,-

 

Varenummer (SKU): N/A Kategorier: ,

Beskrivelse

Elefanthvidløgfed (Allium Ampeloprasum) 20/30 gram fed

Det bliver til kæmpeløg, som er så store, at jeg dårlig kan have dem i en hånd. Deraf også navnet. Men det er slet ikke hvidløg, de lugter og smager som dem, men hører til Porrefamiljen.

Stænglen kan blive optil 2 mtr. høj. I toppen får det en løgblomst i lilla farve. Selve løget kan blive meget stort. Så stort at det kan veje over 300 gram, men for det meste bliver de ca. 100-200 gram med få og meget store fed.

Hvis man gerne vil have et stort fedindelt løg, så skal du plante enten et temmelig stort fed eller en af de store runde løg om efteråret.

Toppen kan få frø i de mange små blomster, og frøene kan man så, men det tager flere år at få nye planter ud af dem. Selve løget har små ekstra løg som ligner små fed eller bare små trekanter, der sidder fast i en enkelt rodtråd på siderne af løget. Jeg plejer at kalde dem for “dingleløg” da de bare hænger der på hver sin side af løget. De små “dingleløg” tager ca. tre år om at blive til et lille rundt løg, hvis man planter det og bare lader det blive i jorden. Det lille runde løg, kan man tage op sidst på sommeren og tørre dem for at sætte dem igen ca. ved samme tid som hvidløgene. Det kan tage flere år at få det lille runde løg, til at blive til et fedindelt elefanthvidløg.

Sjovt nok, så er selve løget meget mildt i smagen, men hvis man putter en bitte blomst i munden fra blomsten, så sker der en eksplosion i munden af smag.

 

(Hvis du gerne vil have det større fed, finder du det et andet sted her på hjemmesiden)

Elefanthvidløgsfed kan plantes på samme måde og ved samme tid som almindelige hvidløg. Hold et mellemrum på 20 cm mellem feddene og 40-50 cm mellem rækkerne

Yderligere information

Vægt N/A
antal

1 stk, 3 stk, 5 stk

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Elefanthvidløgfed (Allium Ampeloprasum) 20/30 gram fed”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.Økologiske Grøntsagsfrø Fra Bingenheim