Tomat “Gardeners Delight” Økologiske frø.

kr. 12,00

Tomat “Gardeners Delight”

(solanum lycopersicum) Økologiske Frø

“Garderners Delight” er velkendt tomat som mange sætter pris på. Den kommer oprindeligt fra Tyskland og er en tomat, som giver et meget stort udbytte på lange ranker.

Skal knibes
Udviklingsdage:66 dage
Plantehøjde: 200 cm

Frøposen indeholder: 10 frø

Pris: 12,-

Kategorier: ,

Beskrivelse

Tomat “Gardeners Delight”

(solanum lycopersicum) Økologiske Frø

“Garderners Delight” er velkendt tomat som mange sætter pris på. Den kommer oprindeligt fra Tyskland og er en tomat, som giver et meget stort udbytte på lange ranker.
Rankerne bliver lange og fyldt med mange middelsmå og tyndskallige tomater

Den trives ligeså godt på friand, som i drivhus og giver især godt udbytte hvis du sætter den et lunt og beskyttet sted.

For en del år siden, mistede “Gardeners Delight” sin velkendte karakteristiske smag, måske fordi den blev overdyrket.  Det er desværre et velkendt fænomen for gode gamle sorter, som har været i omløb i mange år, at sorten kan blive “udvandet”. Du har sikkert set mange lidt skuffende kommentarer over velkendte sorter.

Runåbergs Frøer har via frøbanker og kollegaer fundet gamle frø med den oprindelige, gode smag. Derfor har vi/Slangehvidloeg også købt frøene hjem, så du kan dyrke den gamle gode sort med den smag den var så kendt for.

Skal knibes
Udviklingsdage:66 dage/middeltidlig
Plantehøjde: 200 cm

 

Billedet er fra “Runåbergs fröer”, som er leverandøren af frøerne.

Dyrkning af tomater:
Alle tomater skal forspires. Dvs., at du skal så dine frø i potter eller bakker fra februar-april. Tomater vokser hurtigt og kan blive høje og ranglede planter, hvis de bliver sået for tidligt. Her i Danmark er Marts et godt tidspunkt).
Så i “så og priklejord” i ca. 1 cm dybde. Obs. Fugt jorden forsigtigt inden du lægger frøet i jorden.
Dæk potten/bakken til med et plastiklåg eller plastikfilm, som du laver lufthuller i.
Stil de nysåede frø et sted hvor temperaturen ligger mellem 24-29 grader.
De fleste tomatfrø er ca. 8-14 dage om at spire. I den periode skal frøene stå varmt og vandes forsigtigt, gerne med en forstøver.
Når de små planter dukker op, ser alle blade ens ud. Bladene vokser videre og får “tomatfacon” eller det man kalder karaktærblade.
Tomater vokser hurtigt. Når du kan se små hvide rodtråde stikke ud af pottens bund, er det tid til at du planter dine planter om i lidt større potter med kun en plante i hver og i alm plantejord.
Nu skal planterne stilles et lyst men lidt køligere sted på ca. 18-20 grader. Ofte gror dine tomater så hurtigt, at du bliver nødt til at plante dine små planter om i en endnu større potte (se efter nye rodtråde).
Inden du planter tomaterne ud i drivhus eller større potter udenfor, er det nødvendigt at planterne får vænnet sig til det lidt køligere klima. Bær potterne ud i haven, et par timer hver dag, indtil det bliver tilpas varmt til at tomaterne kan plantes ud.

Frøposen indeholder: 10 frø
Pris: 12,-

Porto bliver lagt til når du kommer til kassen.
Breve under 100 g koster 25,- (portopris Post Nord) Leveringstid ca. 5 hverdage.
Vejer din bestilling over 100 g bliver den sendt med DAO som koster 50,-, forventet leveringstid ca. 2-4 dage.

 

Yderligere information

Vægt 0,001 kg

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Tomat “Gardeners Delight” Økologiske frø.”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *Økologiske Grøntsagsfrø Fra Bingenheim