Løgkarse (Alliaria petiolata) eng.Garlic Mustard (Vilde Nordjyske frø)

DKK 18,00

Løgkarse (Alliaria petiolata) eng. Garlic Mustard (Nordjyske danske frø)

Løgkarsen blomstrer så tidligt, at mange insekter har meget glæde af den. Sommerfuglen “Aurora” har brug for planten da den lægger sine æg på løgkarsens plantedele. Aurora er ikke en sommerfugl vi ser i kolossale mængder af, så hjælp den ved at dyrke løgkarse i din have.

Løgkarsen er en vild hjemmehørende plante, som har et rigt indhold af c-vitamin.

Dvs. du har rigtig mange gode grunde til at bruge et hjørne af din have til lidt løgkarse.

Du kan så løgkarsen udendørs året rundt og meget gerne sent på året, så frøene får lidt kulde. Frøene skal kun dækkes med et meget tyndt lag jord.

Posens indhold: min. 100 frø

Pris:18,-

 

 

 

 

 

19 på lager

Kategorier: ,

Beskrivelse

Løgkarse (Alliaria petiolata) eng. Garlic Mustard (Vilde danske frø)

Løgkarse er en to-årig plante, den er korsblomstrende og en plante med dejlig løgsmag.

Løgkarse er nem at dyrke, især hvis du har et hjørne i haven med lidt buske og lette træer. Har du fået den ind i haven, vil du opdage, at den pludselig selv har sået sig flere af de nævnte steder.

“Vores” løgkarse gror også flere forskellige steder i vores lidt vildtvoksende have. Men vi har både sol, halv- og helskygge samt ret fugtig lerjord i haven. Alle de ting som løgkarsen godt kan lide.

Planten bliver ca. 50-80 cm høj med lidt taggede blade. Den blomstrer ret tidligt på året(fra sidst i april og ind i juni måned) og står i blomst et godt styk tid.

Nogen betragter løgkarse som en krydderurt, da den er fuldt spiselig, og du kan bruge den til mange ting. På engelsk hedder planten “Garlic Mustard” som oversat betyder løgsennep, og det er et godt navn, eftersom Løgkarsens smag siges at være en blanding af løg og sennep, da den har det lidt skarpe som undertone.

Både blomster, de umodne skulper (frøkapslerne) og bladene er spiselige. Du kan bruge den til mange ting fra salat, pesto og bare til pynt på spegepølsemadden.

Der er mange grunde til at have “Løgkarse” i haven.

Løgkarsen blomstrer så tidligt, at mange insekter har meget glæde af den. Sommerfuglen “Aurora” har brug for planten da den lægger sine æg på løgkarsens plantedele. Aurora er ikke en sommerfugl vi ser kolossale mængder af, så hjælp den ved at dyrke løgkarse i din have.

Løgkarsen er en vild hjemmehørende plante, som har et rigt indhold af c-vitamin. Den har været brugt som lægplante i gennem mange år. De mange ting den blev brugt til at behandle med må dog nok siges at være lidt overdrevet.

Dvs. du har rigtig mange gode grunde til at bruge et hjørne af din have til lidt løgkarse.

Du kan så løgkarsen udendørs året rundt og meget gerne sent på året, så frøene får lidt kulde. Frøene skal kun dækkes med et meget tyndt lag jord.

Posens indhold: min. 100 frø

Pris:18,-

 

 

 

Yderligere information

Vægt 0,002 kg

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Løgkarse (Alliaria petiolata) eng.Garlic Mustard (Vilde Nordjyske frø)”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.Økologiske Grøntsagsfrø Fra Bingenheim