Urte-Insektblanding

kr. 24,00kr. 39,50

Urte-Insektblanding  

Gode sommerfugle- og insektplanter

En frøblanding med 6 gode planter. Lancet Vejbred, Lucerne, Kællingetand, Esparsette, Bibinelle og Røllike. 

Udover at planterne for de flestes vedkommende er gode insektplanter er mange af dem også velegnede som grøngødningsplanter. Alle kløver sorter tilfører jorden kvælstof og flere har derudover også en pælerod med siderødder, som tilfører jorden “lufthuller” og gør jorden mere porøs og giver planterne en naturligt gennemarbejdet jord. Når rødderne visner bort efterlader de huller og næringsstoffer. Hvis du ikke vil have en jord med næring i bør du derfor fjerne afklippet når du slår marken.

Se mere information: Du kanf.eks.  tilkøbe en farverig blanding på mindst 20 gram i røde/hvide eller blå/gule enårige blomster, da blandingen mest består af flerårige urter, som først blomstrer andet året.

Urte-Insektblanding

50 g frøblanding Pris 24,-

100 g  ”                 Pris: 39,50

 

 

 

 

Beskrivelse

Urte-Insektblanding  

Gode sommerfugle- og insektplanter

En frøblanding med 6 gode planter. Lancet Vejbred, Lucerne, Kællingetand, Esparsette, Bibinelle og Røllike. (Kursiv er vilde)

Lancetbladet Vejbred bruger sommerfuglen “Okkergul Pletvinge” til at lægge sine æg/larver på og planten er i øvrigt en god foderplante.

Lucerne, -alm Kællingetand og Esparsette er alle i kløverfamilien og alle tre tilfører jorden kvælstof. Lucernes frø er også gode til at lave spirer af. Alm. Kællingetand er kendt for sine gule blomster, den krybende voksemåde og at den er en af sommerfuglen “Alm. Blåfugl´s” fortrukne planter til sine æg/larver.

Esparsette er nok den smukkeste af de tre med sine lyserøde oprejste blomster. Esparsette er en ualmindeligt god kløverplante, som udover at være en meget nyttig biplante da den producerer meget nektar også har kraftige pælerødder med forgrenede små rødder som gennemborer jorden og gør den porøs og luftig.

Bibinellen udvikler en masse bladvækst, den kan spises i stedet for agurk og den ligner agurk i smagen. Det er lidt spøjs plante som hvis stængler ikke kan holde sig oprejste men alligevel har et spændende udseende. En gammel lægeplante, som har været brugt medicinsk til flere formål igennem historien.

Det samme gælder Røllike som også har været brugt som lægeplante i mange tusinde år. Den er kendt helt tilbage til oldtiden, hvor den har været brugt som sårhelende middel (den blev også kaldt for soldaterurt af samme grund). Røllike har en blodstillende og febernedsættende effekt. Planten indeholder også mange stoffer som bla. virker stimulerende på fordøjelsen, sveddrivende, blodtryksnedsættende og desuden virker den beroligende og vanddrivende. Røllike er for eksempel blevet brugt ved forkølelse og influenza. I denne sammenhæng er det dog dens evne til at tiltrække sommerfugle i blomstringsperioden der gør den som nytteplante.

Udover at planterne for de flestes vedkommende er gode insektplanter er mange af dem også velegnede som grøngødningsplanter. Alle kløver sorter tilfører jorden kvælstof og flere har derudover også en pælerod med siderødder, som tilfører jorden “lufthuller” og derfor gør jorden mere porøs og giver planterne en naturligt gennemarbejdet jord. Når rødderne visner bort efterlader de huller og næringsstoffer. Hvis du ikke vil have en jord med næring i bør du derfor fjerne afklippet når du slår marken.

Blandingen kan bruges på alm. havejord, den behøver ikke at være næringsfattig da det ikke alle er  vildfrø.

Du kan tilkøbe en ekstra pose med flere enårige blomster, som vil give mere farve, da blandingen er mest flerårige planter, som først blomstrer andet året.

Vælg mellem rødt/hvidt eller blå farver. Den ene pose indeholder kornvalmuer, blodkløver og hvid okseøje og den anden indeholder Honningurt, Klinte og Kornblomster. 20 g pr.pose pris 24,- stk. Se andet sted her på siden.

Forbered det område du vil så i ved at fjerne uønsket ukrudt og græsser. Riv jorden godt igennem, og fjern klumper og sten. Så og riv frøene let ned i overfladen. Vand hvis det er meget tørt.

Gå stedet igennem mindst en gang om ugen den første måned (evt. mere) og fjern tidsler og andre uønskede planter, som gror aggresivt og derfor vil overtage området istedet for det nysåede.

 

50g frø rækker til ca. 25- 30 m2 Pris: 24,-

100g frø rækker til ca. 60 m2 m2 Pris: 39,50

 

Frø som vejer mere end 50 g sendes med Cool-Runner som koster 45,- uanset vægt optil 2 kg. Pakkerne pakkes og sendes (hvis muligt) dagen efter bestillingen. Cool-Runner leverer på 1-2 dage.

 

 

 

 

 

 

 

Yderligere information

Vægt N/A
antal

50 g, 100 g

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Urte-Insektblanding”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.Økologiske Grøntsagsfrø Fra Bingenheim