Udsolgt

Elefanthvidløgs fed

DKK 10,00

NY PRIS! NEDSAT TIL 10,- (før pris 20,- du sparer nu 10,- på de tre fed)

Elefanthvidløg er nogle helt fantastiske og flotte løg

De hedder hvidløg, men de hører til porrefamiljen. Men løgene ligner forvoksede kæmpehvidlæg og de smager og lugter af hvidløg.

Du får tre fed som vejer under 20 gram stk.  Pris for 3 stk. 10,-

Ikke på lager

Kategori:

Beskrivelse

Elefanthvidløg (Allium Ampeloprasum)

Det bliver til kæmpeløg, som er så store, at jeg dårlig kan have dem i en hånd. Deraf også navnet. Men det er slet ikke hvidløg, de lugter og smager som dem, men hører til Porrefamiljen.

Stænglen kan blive optil 2 mtr. høj. I toppen får det en løgblomst i lilla farve. Selve løget kan blive meget stort. Så stort at det kan veje over 300 gram, men for det meste bliver de ca. 100-200 gram med få og meget store fed.

Hvis man gerne vil have et stort fedindelt løg, så skal du plante enten et temmelig stort fed eller en af de store runde løg om efteråret.

Toppen kan få frø i de mange små blomster, og frøene kan man så, men det tager flere år at få nye planter ud af dem. Selve løget har små ekstra løg som ligner små fed eller bare små trekanter, der sidder fast i en enkelt rodtråd på siderne af løget. Jeg plejer at kalde dem for “dingleløg” da de bare hænger der på hver sin side af løget. De små “dingleløg” tager ca. tre år om at blive til et lille rundt løg, hvis man planter det og bare lader det blive i jorden. Det lille runde løg, kan man tage op sidst på sommeren og tørre dem for at sætte dem igen ca. ved samme tid som hvidløgene. Det kan tage flere år at få det lille runde løg, til at blive til et fedindelt elefanthvidløg.

 

Sjovt nok, så er selve løget meget mildt i smagen, men hvis man putter en bitte blomst i munden fra blomsten, så sker der en eksplosion i munden af smag.

Yderligere information

Vægt 0.060 kg

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Elefanthvidløgs fed”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *