Elefanthvidløgs fed

Elefanthvidløg (Allium Ampeloprasum)

Hvad er elefanthvidløg? Det er kæmpestore løg som ligner forvoksede hvidløg. Den væsentligste forskel er toppen. Elefanterne får en løgblomst, ligesom purløg dog en lidt anden str. Det er et spændende løg at have i haven. Man kan plante dem bland stauderne og der vil den både pynte og skille sig ud.

 

Kategori:

Beskrivelse

Elefanthvidløg (Allium Ampeloprasum)

Disse fed vejer alle mellem 20-30 gram stk.

Det bliver med tiden til kæmpeløg, som er så store, at jeg dårlig kan have dem i en hånd. Deraf også navnet. Men det er slet ikke hvidløg, de lugter og smager som dem, men hører til Porrefamiljen.

Stænglen kan blive op til 2 mtr. høj. I toppen får det en løgblomst i lilla farve. Selve løget kan blive meget stort. Så stort at det kan veje over 300 gram, men for det meste bliver de ca. 100-200 gram med få og meget store fed.

Hvis man gerne vil have et stort fedindelt løg, så skal du plante enten et temmelig stort fed eller en af de store runde løg om efteråret.

Toppen kan få frø i de mange små blomster, og frøene kan man så, men det tager flere år at få nye planter ud af dem. Selve løget har små ekstra løg som ligner små fed eller bare små trekanter, der sidder fast i en enkelt rodtråd på siderne af løget. Jeg plejer at kalde dem for “dingleløg” da de bare hænger der på hver sin side af løget. De små “dingleløg” tager ca. tre år om at blive til et lille rundt løg, hvis man planter det og bare lader det blive i jorden. Det lille runde løg, kan man tage op sidst på sommeren og tørre dem for at sætte dem igen ca. ved samme tid som hvidløgene. Det kan tage flere år at få det lille runde løg, til at blive til et fedindelt elefanthvidløg.

 

Yderligere information

Vægt 0.035 kg

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Elefanthvidløgs fed”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *