Udsolgt

Elefanthvidløg (Allium Ampeloprasum)

DKK 15,00

 

Elefanthvidløgs fed (Allium Ampeloprasum)

NY PRIS ALLE ER NU SAT 10,- NED PR. FED  (Før pris 25,- nu 15,- du sparer 10,- pr. stk)

 

I år kan du igen købe de største fed af Elefanthvidløgene.

Feddene på denne side vejer 30-40 gram pr. stk. og koster nu 2o,00 pr. stk. Hvis du vil have de største fed (som vejer 40-50 gram pr. stk.) finder du dem lidt længere ned her på siden.

Begrænset mængde.

Elefanthvidløgs fed 30-40 gram stk. nu udsolgt, men du kan stadig købe størrelsen 40 gram + se andet sted her på hjemmesiden.

Ikke på lager

Kategori:

Beskrivelse

 

Elefanthvidløg (Allium Ampeloprasum)

Det bliver til kæmpeløg, som er så store, at jeg dårlig kan have dem i en hånd. Deraf også navnet. Men det er slet ikke hvidløg, de lugter og smager som dem, men hører til Porrefamiljen.

Stænglen kan blive optil 2 mtr. høj. I toppen får det en løgblomst i lilla farve. Selve løget kan blive meget stort. Så stort at det kan veje over 300 gram, men for det meste bliver de ca. 100-200 gram med få og meget store fed.

Hvis man gerne vil have et stort fedindelt løg, så skal du plante enten et temmelig stort fed eller en af de store runde løg om efteråret.

Toppen kan få frø i de mange små blomster, og frøene kan man så, men det tager flere år at få nye planter ud af dem. Selve løget har små ekstra løg som ligner små fed eller bare små trekanter, der sidder fast i en enkelt rodtråd på siderne af løget. Jeg plejer at kalde dem for “dingleløg” da de bare hænger der på hver sin side af løget. De små “dingleløg” tager ca. tre år om at blive til et lille rundt løg, hvis man planter det og bare lader det blive i jorden. Det lille runde løg, kan man tage op sidst på sommeren og tørre dem for at sætte dem igen ca. ved samme tid som hvidløgene. Det kan tage flere år at få det lille runde løg, til at blive til et fedindelt elefanthvidløg.

 

Sjovt nok, så er selve løget meget mildt i smagen, men hvis man putter en bitte blomst i munden fra blomsten, så sker der en eksplosion i munden af smag.

 

 

Yderligere information

Vægt 0.040 kg

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Elefanthvidløg (Allium Ampeloprasum)”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *