Udsolgt

Elefanthvidløg “allium Ampeloprasum”

DKK 20,00

 

Elefanthvidløgsfed

Disse fed vejer alle over 40 gram og ofte endda helt op til 60 gram til 20,- stk.

Det største af feddene på elefanthvidløgene er disse som vejer fra 40 gram og opefter.

Bemærk, selv om løget kaldes hvidløg så er det ikke det. Elefanthvidløg hører til Porrefamiljen. Løget både lugter og smager af hvidløg, men er dog betydeligt mildere i smagen.

En fantastisk plante at have i haven med stilke på optil 2 mtr. og en blomst i toppen, som ligner en kæmpe purløgsblomst. De kan sagtens stå blandt stauderne og se godt ud.

NY PRIS PR.STK. 20,- (Før pris 30,- stk. nu sparer du 10- pr. stk)

Ikke på lager

Kategori:

Beskrivelse

Elefanthvidløg (Allium Ampeloprasum)

Disse fed vejer alle over 40 gram stk. (nogle vejer over 60 gram)

Det bliver til kæmpeløg, som er så store, at jeg dårlig kan have dem i en hånd. Deraf også navnet. Men det er slet ikke hvidløg, de lugter og smager som dem, men hører til Porrefamiljen.

Stænglen kan blive optil 2 mtr. høj. I toppen får det en løgblomst i lilla farve. Selve løget kan blive meget stort. Så stort at det kan veje over 300 gram, men for det meste bliver de ca. 100-200 gram med få og meget store fed.

Hvis man gerne vil have et stort fedindelt løg, så skal du plante enten et temmelig stort fed eller en af de store runde et feds løg.

Toppen kan få frø i de mange små blomster, og frøene kan man så, men det tager flere år at få nye planter ud af dem. Selve løget har små ekstra løg som ligner små fed eller bare små trekanter, der sidder fast i en enkelt rodtråd på siderne af løget. Jeg plejer at kalde dem for “dingleløg” da de bare hænger der på hver sin side af løget. De små “dingleløg” tager ca. tre år om at blive til et lille rundt løg, hvis man planter det og bare lader det blive i jorden. Det lille runde løg, kan man tage op sidst på sommeren og tørre dem for at sætte dem igen ca. ved samme tid som hvidløgene. Det kan tage flere år at få det lille runde løg, til at blive til et fedindelt elefanthvidløg.

Sjovt nok, så er selve løget meget mildt i smagen, men hvis man putter en bitte blomst i munden fra skærmblomsten, så sker der en eksplosion af smag i munden.

 

Yderligere information

Vægt 0.060 kg
antal

1 stk, 3 stk

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Elefanthvidløg “allium Ampeloprasum””

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *