Broccoli “Calinari” økologiske frø

DKK 27,00

Broccoli “Calinari” (Brassica oleracea var. italica) økologiske frø

En sort med relativt store og tunge hoveder (350g) og korte stængler. En mørkegrøn sort som gror ret hurtigt da de er færdigudviklede på kun 50 dage. Virkelig god smag. Beregnet til efterårsdyrkning.

Du kan så og plante i en meget lang periode og samtidig  er det nemt at få et virkeligt godt resultat. Broccoli giver et stort udbytte, da man klipper de grønne umodne blomster af som bliver ved med at komme.

En virkelg sund plante som smager lige godt om du spiser den rå i salater eller let kogt som tilbehør.

7 på lager

Kategori:

Beskrivelse

Broccoli “Calinari” (Brassica oleracea var. italica) økologiske frø

En sort med relativt store og tunge hoveder (350g) og korte stængler. En mørkegrøn sort som gror ret hurtigt da de er færdigudviklede på kun 50 dage. Virkelig god smag. Denne broccoli er grøn men der findes også en rødlig variant, som jeg desværre ikke kan få fra Bingenheim.

Beregnet til efterårsdyrkning. Du kan så og plante i en meget lang periode og samtidig  er det nemt at få et virkeligt godt resultat.

Det er først i de sidste ca. 20 år at man har fået øjnene op for hvor sund broccoli er og hvor fortrinligt den smager både rå og kogt.

Nogle sorter udvikler mindre hoveder som skal plukkes ret ofte og andre som netop denne type, som danner meget større hoveder. Man skal holde øje med sine planter da de hurtigt løber fra en og begynder at blomstre.

Hvis du vil plante ud tidligt må du så inde ca. 1 cm dybt. Må ikke stå for varmt mellem 15-20 grader.

Planterne kan plantes ud fra maj hvor risiko for frost er overstået. Senere hvor planterne er fuldvoksne er frost ikke et større problem. Mange sorter kan stå ude i haven hele vinteren (med sne på) og du kan plukke af dine planter ligeså snart at de begynder at gro igen.

Alle kål har brug for en næringsrig jord og det gælder selvfølgelig også for broccoli. I den periode hvor du klipper græsplæne kan du fint bruge græsafklippet og lægge det på jorden omkring planterne. Broccoli kan heller ikke tåle at stå i for tør jord og her er jorddækket med til at holde på fugtigheden i jorden, samtidig med at det holder ukrudt væk og gøder jorden.

Du kan også så en grøngødningsplante under planterne og gerne noget der tilfører kvælstof til jorden, som alle kløvertyper gør.

Plante mellemrum: bør være ca. 50 cm

Ofte kan man høste fra sidst i juli og til sidst i oktober, og nogle sorter kan planten stå hele vinteren (og høste af dem i mildt vejr).

Posen indeholder: 41 frø

1000 frø = 4,87 g

 

Yderligere information

Vægt 0.005 kg

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Broccoli “Calinari” økologiske frø”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *