“Boghvede” Grøngødning og insektplante, Økologiske frø.

kr. 12,00

NY PRIS, NY PRIS, NY PRIS, NY PRIS, NY PRIS  nu kun 12,- NY PRIS, NY PRIS

“Boghvede” Grøngødning og insektplante. Økologiske frø.

“Fagopyrum esculentum”

Boghvede giver en stor bladmasse på ret kort tid, det er en af grundene til at den bruges som grøngødningsplante. Det og at boghvede har trævlerødder som “roder lidt op i jorden” er med til at de egner sig godt til at så som en efterafgrøde til gavn for jorden. Så den gerne sammen med andre grøngødningsplanter da den ikke dækker jorden helt. Vælg feks. honningurt, som er fantastisk til insekterne og vokser ligeså hurtigt som boghvede. Andre planter kunne være blodkløver som også afgiver kvælstof til jorden og får en rigtig flot knaldrød kvastlignende blomst

Boghvede er en sjov en-årig plante, som de fleste af os slet ikke plejer at have i haven, og det er en skam da det er en plante, som tiltrækker mange insekter, især svirrefluer er glade for den, men bier og sommerfugle er også flittige bruger af dens nektar.

Antal Frø: 10 gram

Pris: 12,-

 

 

Certificeringsnr:1108149
Statskontrolleret Økologisk
Kontrolkode: DK-ØKO-50

 

 

 

Beskrivelse

NY PRIS, NY PRIS, NY PRIS, NY PRIS,  NU KUN 12,- for 10 gram NY PRIS

“Boghvede” Grøngødning og insektplante. Økologiske Frø

(Fagopyrum esculentum)
Boghvede er en sjov en-årig plante, som de fleste af os slet ikke plejer at have i haven, og det er en skam da det er en plante, som tiltrækker rigtig mange insekter, især svirrefluer er glade for den, men bier og sommerfugle er også flittige bruger af dens nektar.

I Biavlerforeningens biplantekalender kan man se, hvor meget nektar og pollen en plante indeholder.  Boghvede får 3 i nektar, som er det højeste tal, dog kun 1 for pollen.

Vi bruger den her i DK som grøngødningsplante da den vokser meget hurtigt og giver en stor grønmasse. Til gengæld kan dens blade og stængler ikke helt dække for ukrudt i vokseperioden, derfor er det en god idé at så boghvede sammen med en eller flere andre planter for at holde ukrudtet væk. Boghvede har en trævlerod som danner mange fine rødder i begyndelsen af vokseperioden. Den danner først lidt grove rødder når den er ved at danne frø. Det er både rødderne men også den store bladmasse som gør den gavnlig for jorden.

Boghvede er fuldt spiselig, der bliver faktisk produceret mange tons årligt af dem til fødevareproduktion både, som hele korn/frø eller malet til mel. Melet er glutenfrit og kan dermed bruges af alle der har glutenallergi.
Kina og Rusland er i dag Verdens største producenter af boghvede. Boghvede stammer fra tempereret
Centralasien og har været dyrket i Kina i mere end 1000 år. Herfra blev den spredt til Østeuropa og
Middelhavsområdet. Den blev bragt til Nordeuropa i Middelalderen, og i følge danske optegnelser fra
1500-tallet, skulle der betales tiende af den, hvilket er et tegn på, at den har været almindeligt udbredt i dele af landet på det tidspunkt. Denne oplysning stammer fra Naturstyrelsen, som fortæller meget mere om boghvedens fortræffeligheder.

Boghvede trives de fleste steder, selv her i vores tunge lerjord gror den fortrinligt, selv om den bliver anbefalet til tør næringsfattig jord.

Man sår i overfladen når der ikke mere er risiko for frost ca. begyndelsen af maj måned.

Boghvede har en hurtig udviklingstid og en levetid på ca. 10-12 uger, dvs. man kan faktisk nå at så i omgange inden det igen bliver for koldt for planterne. Lad nogle af planterne blive stående og visne ned med frø på da fuglene er meget glade for de resterende frø.

Boghvede er enårig, som ikke tåler frost og kulde. Skal derfor såes påny hvert år.

Den vokser som høje ranglede ikke særligt stive planter, derfor er den god at blande med andre planter som “kan stive dem lidt af”. De bliver ca. 40-60 cm høje. Brug den f.eks. sammen med honningurt som også er hurtigvoksende. Boghvede er lidt en særling som ikke ligner eller er beslægtet med ret mange andre af vore grøntgødningsplanter. Derfor kan du fint bruge den de fleste steder i haven, da den ikke vil kunne genere et sædskifte. Planten omsættes hurtigt, hvis den ikke har nået blomstring. Frøene kan overvintre i jorden.

Som efterafgrøde er den med sin hurtige vækst og store bladmasse god til at dække jorden.

Så den senest ca. midt august da den kan lide varme.

Så: i 1-2 cm dybde
Så: direkte på blivestedet fra sidst i april eller når jorden er klar
Så: ret tæt og gerne sammen med andre planter der har stivere stilke.
Gror: hurtigt og blomstrer tidligt, men dækker ikke jorden helt.
Så gerne i flere omgange; hvis du vil have boghvede på samme plads sommeren igennem.
Så senest i august da boghvede ikke tåler kulde eller frost.

Antal frø: 10 gram

Pris: 12,-

 

Certificeringsnr:1108149
Statskontrolleret Økologisk
Kontrolkode: DK-ØKO-50

 

 

 

 

 

Yderligere information

Vægt 0,020 kg
antal

50 g, 100 g, 500 g

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde ““Boghvede” Grøngødning og insektplante, Økologiske frø.”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *Økologiske Grøntsagsfrø Fra Bingenheim