“Bogatyr” Topløg/Bulbiller (Allium sativum ophioscorodon) slangehvidløg/hardneck

DKK 15,00

“Bogatyr” Topløg/Bulbiller (Allium sativum ophioscorodon) slangehvidløg/hardneck

Bogatyr:  er en Marbled Purple Stripe

Alle MPS løg får en kraftig skal, som er med til løgenes gode holdbarhed. ( ca. 8-12 mdr.)

Fuldvoksne løg får ca. 5-7  store fed.

Planterne kan blive ca. 1,80 mter høje.

De fuldt udvoksede løg bliver oftest blå/lilla stribede med en kraftig skal. Feddenes skal er for det meste brunligt skal. Dette øg er i samme hvidløgsgruppe som “Estisk Rød, “Valdres” og “Alexandra og har de samme flotte lillafarvede skal. Billedet viser hvor store feddene er i forhold til løgets størrelse.

Du kan købe en pose med 2 spsk. fulde til 15,-

8 på lager

Beskrivelse

“Bogatyr” Topløg/Bulbiller (Allium sativum ophioscorodon) slangehvidløg/hardneck

Bogatyr hører til den overordnede gruppe “Marbled Purple Stripe”

Topløgene eller bulbillerne (som er det engelske navn for det samme og som bliver brugt i de fleste andre lande) bliver solgt i poser med ca. 2 fulde spiskeskefulde i, da topløgene er i løs vøgt.

Bogatyr har rigtig meget smag uden at smagen er stikkende stærk, nogen siger den har den ægte hvidløgssmag. Man anbefaler at bruge den i italienske retter hvor der skal være hvidløg i. Brug den gerne der, hvor man i opskriften siger at du skal bruge hvidløg uden at maden bliver altfor stærk

Billedet viser hele løg som lige er høstet.

Bogatyr hardneck garlic bulbs on colorful wooden stakes by Susan Fluegel at Grey Duck Garlic

De fuldt udvoksede løg bliver oftest blå/lilla stribede med en kraftig skal. Feddenes skal er for det meste brunligt skal. Dette løg er i samme hvidløgsgruppe som “Estisk Rød”, “Valdres” og “Alexandra” og har de samme flotte lillafarvede skal. Billedet viser hvor store feddene er i forhold til løgets størrelse.

Færdige og fuldt udvoksede løg kan veje omkring 100 gram.

Her kan du købe topløg/bulbils som du sætter her i efteråret samtidig med at du sætter hele fed, Sæt dem i rækker eller krukker, så du kan holde øje med dem. Når du sætter dem i rækker er det en god idé at sætte skilte først og sidst i rækken, da de udvoksede topløg ligner græs.

De kan høstes lidt før (når de visner) de store løg er høstklare. Dvs. ca. sidst i juni. Topløgene er nu blevet til små dråbeformede løg. Man høster dem, hænger dem op i bundter og tørrer dem. Hvis du har rigtig mange, kan du tage de største fra og sætte dem i efteråret samtidig med at du sætte fed fra store løg, og bruge de mindste i madlavningen.

Topløg/bulbiller bruger man i mange lande til at fornye løgene. Hvidløg kan efter 2-4 år blive mindre og mindre når man bruger fed fra de samme løg man sætter og høster igen og igen.

De nye små løg skal sættes igen i efteråret, og efter 2-3 år har de fået en optimal str. og du har mange nye løg som du kan tage fed fra.

Denne fremgangsmåde bruger man i mange lande, for at løgene ikke skal blive fyldt med virus eller svampesygdomme.

Bogatyr:  er en Marbled Purple Stripe

Alle MPS løg får en kraftig skal, som er med til løgenes gode holdbarhed. ( ca. 8-12 mdr.) Fuldvoksne løg får ca. 5-7  store fed. Planterne kan blive ca. 2 meter høje.

Pris for en pose små topløg: inhold ca 2 spsk. fulde. 15,-

 

Yderligere information

Vægt 0.020 kg

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde ““Bogatyr” Topløg/Bulbiller (Allium sativum ophioscorodon) slangehvidløg/hardneck”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *